Vi mister noget vigtigt, når vi overlader hukommelsen til vores elektroniske hjælpemidler, pointerer Joshua Foer i sin bestseller “Moonwalk med Einstein”. Tidligere kunne vi huske mange telefonnumre og fødselsdage, men i takt med, at elektronik og digitale tjenester har vundet indpas, er det ikke længere nødvendigt med denne udenadslære. Betyder dette, at vi bliver dårligere til at huske? Det er et af spørgsmålene, der bliver rejst i bogen.

Den unge journalist, Foer, dækker et mesterskab i hukommelsestekniker. Han bliver fascineret af deltagere med evnen til at huske alenlange tal og rækkefølgen af flere kortspil. Fascinationen får ham til at afprøve og træne sin egen kunnen indenfor “huske-atletik”. Han vil være den bedste til at huske i USA. Det er denne mission læseren, får lov at følge i bogen.

Sideløbende med træningen, dykker han ned i litteraturen omkring husketekniker. Er “fotografisk hukommelse” bare en skrøne? Er der en målbar forskel på hjernecenterne hos en almindelig Londoner og en taxachauffør i London? Og kan små hjerneskader gøre mennesker ekstremt gode til at huske? Disse spørgsmål bliver besvaret I løbet af bogen. Det er en slags krydderi til den selvbiografiske fremstilling af huskeforsøget?

Bliver han Amerikansk mester i hukommelse? Svaret finder du i den velskrevne bog.

Bog: “Moonwalk med Einstein”
Forfatter: Joshua Foer
Mere info om bogen: på forfattens hjemmeside om bogen
Tid: 21. februar 2012 klokken 19:30
Sted: Østerbro, København