15 marts 2018 – Accessibility for Everyone

Når vinteren overvejer at give plads til foråret, skal vi læse een af de nyeste bøger fra forlaget A Book Apart: Accessibility for Everyone af Laura Kalbag. Det vil sige – tilgængelighed for alle. Hvor man siger, brugeren er i fokus med UX, siger man gerne at mennesket er i fokus med tilgængelighed.

Når mange hører ordet tilgængelighed, tænker de handikap, og dernæste: “ingen med handikap bruger mit website”. Verdens Sundhedsorganisation (WHO) har en international klassificering for funktion, handikap og sundhed, der hedder ICF: International Classification of Functioning, Disability and Health. I en ICF hæfte, forklarer de, at vi kan allesammen opleve en formindskelsen i vores helbred og derved allesammen opleve en form for handikap. Handikap ikke er noget der sker kun til et lille mindretal. ICF anerkender handikap som noget universalt som alle mennesker kan komme til at erfare på et eller andet tidspunkt i deres liv. ICF gør handikap til noget “mainstream”.

Tilgængelighed kommer ind i billedet, når den person med en form for handikap vil gerne tilgå eller interagere med deres omgivelser, fx handle på nettet, skrive med venner, betale regninger, skrive en bog eller selv udvikle en webside. Hvilke udfordringer giver det, at designe noget på webben for mennesker med diverse handikap?

Det vil Laura Kalbag lære dig at forstå og arbejde med. Bogen giver indblik i, hvordan du kan planlægge for, evaluere og teste tilgængelig design. Hun vil lære dig hvordan klar kommunikationsteknikker, velstruktureret informations arkitektur og gennemtænkte design vil stå dig bi, når du lærer at designe med tilgængelighed i tankerne.

Sæt accessibility på agendaen i 2018 og gør internettet mere inklusive for alle!

Find bogen

Køb papirsbogen eller e-bogen hos A Book Apart.

Find bogklubben

Bog: “Accessibility for Everyone”
Forfatter: Laura Kalbag
Tid: 15 marts 2018, kl. 19.00
Sted: Paludan Bog & Café, Fiolstræde 10, 1171 København K

Skriv gerne en kommentar nedenfor, hvis du regner med at deltage.

← Forrige

Næste →

10 Comments

 1. Noteret i kalenderen. Vi ses :)

 2. Nikolaj Rasmussen

  Jeg kigger forbi! :) /Nikolaj

 3. Eva Marie Tang Kirk

  Jeg kommer muligvis også :-)

  • Eva Marie

   Jeg har købt bogen men har ikke noget at læse den, så jeg springer desværre over :(

 4. Forventer også at være med. :-)

 5. Nikolaj Rasmussen

  Øv bøv – må melde fra – er ikke i København alligevel den dag. Glæder mig til næste gang! /Nikolaj

 6. Peter Ring

  Kommer

 7. Bord er resv. under navnet UX Bookclub på Paludan bogcafé fra kl. 19.00 i aften. Jeg kommer muligvis et kvarters tid senere. pga putning

 8. Jeg kommer!

  Eva Marie – Vi har tit haft folk med, der ikke har nået at læse bogen. De får noget ud af diskussioner alligevel. Hvis du har tid, er du meget velkommen!

 9. Julia Kulgavchuk

  Jeg kommer!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.