27. maj 2015 – Hooked

Forsiden af bogen Hooked

Efter vores diskussion om Microinteractions den 26. marts, blev vi enig om at læse Nir Eyals bog Hooked næste gang vi mødes. En bog der vil vejlede dig i, hvordan du designer og bygger vanedannende produkter. Nogle ord til at vække din interesse måske er “opførsel”, “design”, “vaner”, “psykologi” – faktisk, ifølge een af bogklubbens deltagere, kobler bogen psykologi og usability sammen.

Efter du har læst de 265 sider i denne bog, vil du forstå, at en “hook” består af 4 dele:

 • Trigger
 • Action
 • Reward
 • Investment

Kast et blik på bogen på Amazon. Få en forsmag med en slideshow om Hooked, eller surfe lidt rundt på Nir Eyals blog. Eyal har et indlæg der giver dig en introduktion til hooks, som han også kalder “how to manufacture desire”.

Bog: “Hooked”
Forfatter: Nir Eyal
Tid: 27. maj 2015 klokken 18:30
Sted: Hos Pentia, Islands Brygge 55, 2300 KBH S

Skriv gerne en kommentar nedenfor, hvis du regner med at deltage.

← Forrige

Næste →

11 Comments

 1. PS Hvis du tilmelder dig Nir Eyals mailing list på hans website, kan du få en PDF af en workbook til brug med bogen.

 2. Har sat kryds i kalenderen. Glæder mig meget ;-)

 3. Jeg kommer også.

 4. Peter Ring

  Kommer også!

 5. Jeg regner med at komme på onsdag. Glæder mig til at møde jer:-)

 6. Jeg kommer :-)

 7. Peter M

  Jeg kommer :)

 8. Peter Tolstrup

  Desværre bliver jeg nød til at melde fra i dag, og det ærgrer mig en hel del!

  Jeg ville have elsket at debattere denne bog; det er sjældent jeg har læst noget, som jeg har haft det så ambivalent med.

  På den ene side synes jeg bogen gav et godt (og velskrevet) indblik i, hvad der får bruger til at bruge et produkt. Desuden kunne jeg godt lide, at der var massere af konkrete forslag og metoder til at arbejde med sine designs.

  Alligevel fandt jeg konceptet om at bevist skabe vanedannende produkter enormt problematisk og til tider kvalmende. Selv med afsnittet om moral og manipulation, synes jeg bogen emmede af et forældet syn på kunder og brugere og en forretningstankegang, der handler om at sælge for enhver pris.

  At løse problemer og derigennem skabe meningsfuld og vedvarende brug af produkter mener jeg bør være en designers mål—at skabe vaner, manipulere og i sidste ende snyde bør overlades til cigaret industrien og mail svindlere.

  Alt i alt var det en virkelig god bog til at fremprovokere refleksion over design og designpraksis; jeg glæder mig allerede til at læse næste bog.

  God fornøjelse i aften.

 9. Vi glæder os i Pentia og kommer 4 :)

 10. Viki Ølgod

  Jeg håber jeg kan nå at dukke op! :)

 11. Jeg har vist aldrig skrevet at jeg kommer – men det gør jeg. Jeg synes Peter varmer op med hans kommentar. Syndt han ikke kan komme. Jeg ser frem til gode diskussioner!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.