27 oktober 2016: Computers as Theatre

Det er blevet tid til en grundbog indenfor human-computer interaction. Bogen var først skrevet i 1991, men den bog vi skal læse, er anden udgave, der var revideret i 2013. Den er halv så stor som den sidste bog vi læste, men den har gode næringsstoffer til hjerneceller på de kun 219 sider.

Brenda Laurel revolutionerer feltet for human-computer interaction

Brenda Laurels bog revolutionerede feltet for human-computer interaktion, da den først udkom for over 20 år siden. Den tilbød idéer, som inspirerede (og fortsat inspirerer) generationer af interface og interaktionsdesignere. Hendes indsigt var, at effektiv interface design, ligesom effektiv drama, skal engagere brugeren direkte i en oplevelse, der involverer både tanker og følelser. At en brugers nydelse skal være en altafgørende design overvejelse, og at det kræver en dyb bevidsthed om dramatisk teori og teknik, både gamle og moderne.

I den reviderede og moderniserede bog kigger Laurel tilbage på den enorme forandring, der er sket i de to forrige årtier, samt fremad mod nye teknologier og ideer, der vil forvandle human-computer interaction endnu en gang.

Nu skal vi give ordet til Henry Jenkins. Han har kendt Brenda Laurel i mange år, og han delte en spændende korrespondance med Laurel om bogens og dens emne i tre blogindlæg: del 1, del 2 og del 3. Hvis det har vækket appetitten, lad os så dele vores tanker om bogen, når vi mødes i oktober.

Hvor kan du købe bogen og hvornår skal vi mødes?

Den fysiske bog findes bl.a. hos Amazon.co.uk og Saxo. Hvis du hellere vil læse bogen elektronisk, så findes den blandt andet hos Saxo og Amazon.com .

Bog: “Computers as Theatre”
Forfatter: Brenda Laurel
Tid: 27. oktober 2016, kl. 19
Sted: Hos SimCorp, Weidekampsgade 16, København S. Kontakt er Karen Mardahl.

Skriv gerne en kommentar nedenfor, hvis du regner med at deltage.

← Forrige

Næste →

5 Comments

  1. Peter Ring

    håber at komme

  2. Rikke Johannsen

    Jeg satser på at komme.

  3. Jeg kommer og tilbyder mødeplads hos SimCorp, Weidekampsgade 16. Vel mødt!

  4. Julia Kulgavchuk

    Jeg kommer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.