Bog: “Personas”
Forfatter: Lene Nielsen
Mere info om bogen: Lens Nielsens egen præsentation af bogen

Tid
: 10. december 2012 klokken 19:30
Sted: Nytorv 5 (Karnov Group/Thomson Reuters)

Uddrag fra UX Bookclub nyhedsbrevet 2018, hvor Lene Nielsen bidrog: 

CK: Hvilken bog har haft størst betydning for dit UX arbejde og hvorfor? LN: Kombinationen af Alan Coopers ”The inmates are running the asylum” og Murray Smith’s ”Engaging Characters” satte mig på sporet af personas og hvordan man kan skabe empati for brugerne.

CK: Hvilken UX bog læser du nu? LN: Jeg læser næsten aldrig bøger, kun til undervisningsbrug. Men lige nu læser jeg et spændende paper af Marsden og Haag: Stereotypes and Politics: Reflections on personas – det kan findes online. (Vi fandt den hos ACM.)

CK: Har du et citat eller et arbejdsmantra som du gerne vil dele med læserne? LN: “Stay curious!” Jeg er på mange måder ret snæver i min tilgang til UX – det ender altid med at dreje sig om personas, selvom jeg forsøger at komme væk – så lige nu er det personas og agil udvikling, automatiserede personas og internationale personas som har min interesse.